7 redenen waarom jouw buikje niet verdwijnt

Heel veel vrouwen (en natuurlijk ook mannen) kampen met een buikje waar ze maar niet vanaf geraken. Zelfs een strikt dieet biedt meestal geen oplossing: je krijgt ingevallen wangen maar het buikje blijft er nog steeds.

In dit artikel las ik een aantal redenen waarom het buikje maar niet weg gaat:

1. Te weinig slaap

Minder dan 6 uur slaap per dag zorgt voor gewichtstoename. Tijdens een studie met 70.000 vrouwen bleek dat degenen die minder dan 5 uur per nacht slapen, tot 15kg kunnen bijkomen.

De verklaring is simpel: minder slaap betekent minder energie, waardoor je automatisch minder actief gaat zijn (en meer gaat eten en snoepen omdat jouw lichaam naar zoet snakt)

2. Je neemt de verkeerde beweging

Waarschijnlijk de grootste misvatting over ons buikje is dat het verdwijnt door buikspieroefeningen te doen. Klopt niet (helemaal): door het doen van buikspieroefeningen train je jouw buikspieren maar laat je het vetlaagje er over niet verdwijnen.

Je doet beter functionele oefeningen (zoals TRX of HIIT: High Intensity Interval Training) waarbij je de grote spiergroepen (en meer spiergroepen tegelijkertijd) traint.

3. Ouder worden (en daardoor trager metabolisme)

Door het ouder worden vertraagt het metabolisme automatisch. De spiermassa neemt af en spieren zijn nu éénmaal de grootverbruikers van energie in ons lichaam. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger jouw metabolisme.

Voor vrouwen komt er nog bij dat na de menopauze het niveau aan de hormonen oestrogeen en progesterone daalt, waardoor buikvet toeneemt.

4. Je eet teveel bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen zoals wit brood, koekjes, snoep, enz bevatten massa’s chemische toevoegingen, geur-, kleur- en smaakstoffen en zoetstoffen. Deze zorgen voor ontstekingen in het lichaam en dat is helemaal niet goed.

Hou je dus zo goed mogelijk aan een gezond eetpatroon van groenten en fruit, noten en zaden, mager vlees en vis, volkorenproducten, veel water, minder alcohol en koffie. Koop zoveel mogelijk vers, onbewerkt voedsel.

5. Je eet ongezonde vetten in plaats van gezonde

Transvetten zijn heel erg ongezond. Het zijn vetten die in een fabriek worden geproduceerd en die in allerlei bewerkte voedingsmiddelen voorkomen (nog een reden om zoveel mogelijk vers te kopen)

Kies voor producten met gezonde vetten zoals avocado’s, noten, lijnzaadolie, vette vis.

6. Stress

Stress speelt een grote factor bij (buik)vet: tijdens stressmomenten is het hormoon cortisol verhoogd en dat wordt rechtstreeks gelinkt aan buikvet. Daarnaast eten we meer tijdens stressmomenten en houdt ons lichaam alles vast (dit is een reactie die stamt uit de oertijd en is een automatisch overlevingsmechanisme van ons lichaam)

7. Jouw lichaam is niet klaar om vetten af te breken

Raak je geen kilo’s kwijt, ook al doe je echt wel inspanningen? Je let op jouw eten, neemt regelmatig lichaamsbeweging maar als je na enkele weken op de weegschaal gaat staan is het resultaat bedroevend.

Klinkt dit bekend?

Sommige vrouwen denken zelfs dat er iets mis is met hun lichaam.

In 99% van de gevallen is er helemaal niets mis met jouw lichaam maar is het niet “klaar” en moet je het gewoon een handje helpen met een detoxkuur. Daarna ga je merken dat het allemaal veel vlotter gaat.

En dan dat gevoel dat je hebt als je die “oude” broek aantrekt en ze blijkt te GROOT geworden… ;-)

De veiligste (en gemakkelijkste) manier om jouw lichaam klaar te maken om vetten af te breken, is door dagelijks één glaasje Greens te drinken. Dit is een milde, niet-laxerende detox op basis van natuurlijke kruiden. 100% natuurlijk en veilig.

Gewoon één glaasje per dag, aangevuld met minstens 2 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen snel uit jouw lichaam te exporteren. Daarnaast natuurlijk gezond eten en dagelijks beweging.

Als je klaar bent om jouw gezondheid (en dieetinspanningen) een “boost” te geven, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy