Acné verminderen door deze simpele stappen

Acné is het huidprobleem dat waarschijnlijk het meest voorkomt, merk ik ook aan de vele vragen die ik van jullie krijg ;-)

Puistjes tijdens de tienerjaren zijn normaal en is het gevolg van hormonale veranderingen in ons lichaam.

Maar als je op latere leeftijd vaak last hebt van acné, duidt dit op een dieperliggend probleem: een tekort aan voedingsstoffen, een reactie op een stof waar je gevoelig of allergisch voor bent of een verstoorde lever- of darmwerking door een teveel aan afvalstoffen in jouw lichaam.

Denk eraan dat onze huid ons grootste orgaan is, dus problemen in ons lichaam komen daar meestal als eerste tot uiting.

Daarom doe je er goed aan om regelmatig een detoxkuur te doen om afvalstoffen uit jouw lichaam te verwijderen. Dit zal niet enkel jouw huid ten goede komen, maar ook jouw energiepeil en vetverbranding ;-)

1. Verminder de opname van schadelijke stoffen

Een detox heeft weinig zin als je jouw lichaam blijft overspoelen met schadelijke stoffen. Schrap (of verminder drastisch) het gebruik van suiker, koffie, alcohol, zoetstoffen (light frisdranken), transvetten en bewerkte voedingsmiddelen.

2. Pas jouw eetpatroon aan

Eet zo vers en gevarieerd mogelijk. Groenten en fruit zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon.

Schrap alle bewerkte voedingsmiddelen.

Ik krijg vaak de vraag: “wat zijn bewerkte voedingsmiddelen dan?”
 
Wel, als er een etiket op moet om uit te leggen wat er allemaal in zit, is het waarschijnlijk bewerkt ;-)

Koop enkel producten waar geen etiket op moet: groenten, fruit, vis, vlees, noten en zaden, eieren,…

En varieer in jouw voeding. Er is zoveel keuze aan bijvoorbeeld groenten en fruit tegenwoordig, dat je geen enkele dag in de week hetzelfde zou moeten eten (al moet je natuurlijk geen voedsel weggooien, “restjesdag” moet gewoon blijven bestaan ;-)

Eet zo kleurrijk mogelijk. De stoffen die in groenten en fruit voor de kleur zorgen, zijn het beste voor ons lichaam.

3. Geef jouw lichaam iedere dag een “extraatje”

Ik probeer mijn lichaam iedere dag een extraatje te geven in de vorm van een groen sapje. Het levert massa’s vitaminen, mineralen en alle broodnodige voedingsstoffen voor een gave huid (en meer energie, een betere verbranding en een beter humeur)

Je kan een juicer aanschaffen en iedere dag vers sap persen maar ik moet eerlijk toegeven dat ik vaak op zie tegen het opruimen en het poetswerk om mijn slowjuicer weer “spik en span” te krijgen.

Wil je niet meteen investeren in een slowjuicer (of wil je al dat extra werk niet), dan is Greens Power een fan-tas-tisch alternatief. 1 maatschepje opgelost in een glas water levert immers even veel voedingsstoffen als 5 tot 6 stukken groenten en fruit.

Je krijgt met 1 schepje meer dan 50 verschillende voedingsstoffen binnen, zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, probiotica, enzymen, anti-oxidanten en vezels.

Het bevat onder andere groene thee dat de verbranding stimuleert, rodedruivenextract als anti-oxidant (belangrijk voor een gave huid), massa’s vitamine C, spirulina dat zich aan zware metalen hecht en deze uit het lichaam transporteren, ginseng voor meer mentale energie en massa’s chlorofyl om de Ph-waarde van ons lichaam in balans te houden.

Als je interesse hebt om Greens Power in huis te halen, klik dan hier voor meer informatie. Het is (naast Beauty Essentials) het enige product dat ik aanraad. Niet enkel voor een mooie huid maar ook voor meer energie en een gezonde spijsvertering.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?