shop

account

zoeken

Frontale fibroserende alopecia: kunnen aminozuren helpen?

Frontale fibroserende alopecia, daarover kreeg ik deze ochtend een vraag van Wilma:

“Dag Amy,

ik heb de diagnose frontale fibroserende alopecia, waardoor mijn haargrens terugtrekt en bovenop ook dunner wordt. Wat kan ik hier aan doen? Zouden jouw aminozuren (Beauty Essentials) hierbij kunnen helpen?

Heel hartelijk dank!

Groetjes, Wilma”

Dag Wilma,

Bedankt voor jouw vraag over frontale fibroserende alopecia.

Om eerlijk te zijn, heb ik geen ervaring met alopecia en de vraag of de aminozuren uit Beauty Essentials zouden kunnen helpen, kan ik ook niet éénvoudig met “ja” of “nee” beantwoorden.

Er zijn wel 2 zaken waar ik wel zeker van ben:

1. de aminozuren methionine, arginine en glutamine zijn noodzakelijk voor sterke haarfollikels en haren

Methionine

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Methionine bevat zwavel en kan sterke ketens vormen. Verschillende ketens vormen samen een sterk netwerk. Dit is precies wat er in de haren en nagels gebeurt.

Wanneer jouw lichaam echter een tekort aan methionine heeft, kan het geen sterke haarfollikels produceren en valt jouw haar gemakkelijker uit.

Als haaruitval gepaard gaat met zwakke, breekbare nagels wijst dit op een tekort aan aminozuren.

Arginine

Arginine is essentieel voor een gezonde haargroei, omdat het een “vaatverwijdende” functie heeft. Daardoor verbetert de doorbloeding van de haarwortel en wordt de haargroei gestimuleerd.

Glutamine

Glutamine wordt gevormd uit glutaminezuur en is nodig voor gezond haar omdat het zwavel levert. Zwavel is onmisbaar voor de aanmaak van sterk, glanzend haar.

Het is het aminozuur dat van nature door het lichaam zelf het meest geproduceerd wordt, maar door het verouderen neemt ook de productie van glutamine af. Wanneer je lichamelijk meer actief bent, heeft jouw lichaam meer glutamine nodig.

2. Julia heeft frontale fibroserende alopecia en meldt nieuwe haargroei dankzij Beauty Essentials

Julia neemt trouw iedere dag haar 6 tabletjes Beauty Essentials in en gaf volgende review:frontale fibroserende alopecia

Ik kan je dus niet met zekerheid zeggen dat de aminozuren uit Beauty Essentials jou gaan helpen bij frontale fibroserende alopecia.

Maar als je weet dat de aminozuren methionine, arginine en glutamine noodzakelijk zijn voor sterke haren en follikels én Julia meldt dat haar haaruitval gestopt is en er nieuwe haargroei plaats vindt…

Wil je Beauty Essentials ook gaan gebruiken? Klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Let wel op: je zou dagelijks 6 tabletjes moeten nemen én het een tijd volhouden (minstens enkele maanden) vooraleer je effect kan merken bij jouw frontale fibroserende alopecia.

Groetjes,

Amy

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 simpele stappen voor een mooie, stevige, elastische huid met een gezonde gloed

(in slechts 4 minuutjes per dag)

Vind je ook niet dat veel producenten van skincare producten huidverzorging zo enorm ingewikkeld hebben gemaakt? En dat ze je willen doen geloven dat je 101 verschillende producten nodig hebt (en uren per week moet spenderen) om een mooie, frisse huid met een gezonde gloed te krijgen?

Ik ben van mening dat je minder producten moet gebruiken en dat je in 4 simpele stappen (en 4 minuutjes) klaar moet zijn voor de hele dag.

5/5

"Ik heb 's morgens een babyzacht huidje met "gevulde" kraaiepootjes 😎 ik ben fan!"

Miriam R.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag