How To – zo ruim jij jouw kledingkast op!

Ken je dat gevoel… een kast vol kleren, maar niets om aan te trekken?

Meestal komt dat omdat je kledingkast zo bomvol zit met kleren die je eigenlijk niet meer draagt, dat je de leuke items er niet meer tussen kunt vinden. In het kader van de grote herfstschoonmaak – hier een aantal tips om je kledingkast/dressing goed op te ruimen.

Garderobe-ordenen

Belangrijk – Zorg voor een vrolijke stemming!

Open de gordijnen en laat alle zonnestralen (die met dit miezerige weer nog binnen kunnen) binnenvallen, de zon zorgt voor extra energie tijdens het sorteren. Een vrolijk deuntje op de achtergrond helpt je ook al op weg naar een goed humeur.

Het moeilijkste aan opruimen is beginnen.

Als je voor een overvolle kledingkast staat, weet je niet echt waar je moet beginnen- Leeghalen dus!

Haal alles uit je garderobekast en maak verschillende stapels, eentje met kleren om weg te gooien, eentje die je als ‘misschien’ bestempeld en één met dingen die je wil bijhouden.

Op de stapel met dingen om bij te houden leg je enkel kleding dat je regelmatig draagt. Twijfel niet, dingen die je nauwelijks aandoet nemen toch alleen maar plaats in. Als je de harde keuze hebt gemaakt kan je de ‘misschien’ stapel aanpakken.

Maak ondertussen ook een lijstje met dingen die nog in je garderobe ontbreken, want als je eenmaal klaar bent met opruimen mag je jezelf natuurlijk belonen met het shoppen van ontbrekende essentials :-)

Maak moeilijke beslissingen

Wees eerlijk met jezelf! Om te beslissen of je een kledingstuk wil bijhouden of niet, vraag jezelf dan af of het flatterend is qua materiaal, snit en kleur. Past het nu goed aan en niet wanneer je 2 kilo afvalt? Kan mogelijke schade hersteld worden?

TIP – Alle kleding die je houdt en die op hangertjes kunnen, hang je andersom in de kast dan de hangers van de kleren die er al hangen.

Als de hangers over een half jaar nog omgekeerd hangen, weet je dat deze eigenlijk ook weg kunnen.

Say goodbye!

Het aller-aller-aller moeilijkste – believe me – van de kledingkast opruimen is het afscheid nemen van oude kledingstukken.

Vaak zitten er herinneringen aan of ‘gewoon, omdat hij zo lekker zit’. Toch weten we dat we in die kleding eigenlijk niet meer kunnen verschijnen. Breng deze kleding naar een kledingcontainer in de buurt of een kringloopwinkel.

Sommige kledingwinkels houden inzamelacties waarbij je korting krijgt bij het inleveren van oude kleding. Hier kun je ze natuurlijk ook naartoe brengen om meteen – mét korting – een mooie nieuwe outfit te scoren.

Maak je vriendinnen, zus of collega’s blij met miskopen en kledingstuks die je niet meer passen of niet meer bij je persoonlijke stijl passen.

Leidraad – 2 winters niet gedragen? Wegdoen.

Organiseren helpt je op weg naar een harmonieuze garderobe.

Ga niet meteen alles lukraak terug in je garderobekast proppen, je hebt nu plaats ;-) gebruik ze goed!

Sorteer je kleding op een manier die voor jou gemakkelijk is! Werk – vrije tijd, op kleur, per soort? En vooral, leg je zomerkleren in een kast in een andere kamer! Die komen er de eerste maanden toch niet meer uit ;-)

TIP – Garderobeplanning – een gezellige namiddag waarbij we JOUW garderobe onder de loep nemen, ordenen, aanpassen, … , we gaan op zoek naar essentiële basisstukken die ontbreken, accessoires die bij jou passen en creëren nieuwe looks en combinaties met kleding die je hebt.

Voor meer info en prijzen – stuur een mailtje via het contactformulier.

Wist je dat de meeste vrouwen amper 20% van hun kleding dragen gedurende 80% van de tijd? Zonde toch?!

Heb jij nog tips voor het opruimen van je kledingkast? Hoe pak jij dit aan?

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?