Is je huid uit balans? Pas deze verzorgingstips toe!

Huidproblemen en hoe deze juist te verzorgen staan met stip op één bij vrouwen als ze spreken over dingen waar ze niet tevreden over zijn of niet weten hoe dit op te lossen.

Daarom wou ik er vandaag nog even wat extra aandacht aan geven!

Heb jij vaak last van een gevoelige huid? Is jouw huid regelmatig droog en schilferig? Of is ze juist snel vet? Raakt jouw huid snel geïrriteerd?

Dan is je huid uit balans!

Iedere vrouw weet dat onze huid een barrièrefunctie voor je lichaam heeft. Maar ze weten niet altijd hoe ze deze huid moeten verzorgen.

Onze huid beschermt ons tegen de buitenwereld. Tegen vocht, viezigheid, bacteriën, virussen, kou en hitte. Deze barrièrefunctie is dus cruciaal voor onze gezondheid, maar kan dus (jammer genoeg) ook uit balans raken…

… door een verkeerde verzorging, vaak door de irriterende en uitdrogende stoffen in je huidverzorging!

Daarnaast zijn er nog veel zaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid uit balans raakt. Dit kunnen oorzaken van buitenaf zijn, zoals te lang en te warm douchen of te veel zonlicht.

Het probleem kan echter ook van binnenuit komen. Bijvoorbeeld door stress, verkeerde voeding of hormonen.

Waarom is het belangrijk om je huid juist te verzorgen?

Als de barrièrefunctie van de bovenste huidlaag verstoord is, wordt je huid gevoelig en droog. Hierdoor raken ook je andere huidlagen uit balans, waardoor je huid nog verder uitdroogt en je last kunt krijgen van schilfertjes, roodheid, uitslag of een trekkerig gevoel.

Ook wordt de beschermde functie van je huid minder, waardoor bacteriën en virussen makkelijker binnendringen.

Hoe kan je de balans van je huid weer herstellen?

Wat een vrouw lijden kan! Als je huid uit balans is, loop je het risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen.

De barrièrefunctie van je huid functioneert niet meer goed. Hierdoor raakt je huid nog verder uit balans en gaat ze nog sterker reageren op externe prikkels. Zo kan ze bijvoorbeeld steeds droger en gevoeliger worden.

Gelukkig kan je zelf heel veel doen om je huid weer in balans te brengen. Een gezonde leefgewoonte op het vlak van:

  • gezonde voeding
  • beweging
  • nachtrust vormen al een belangrijke stap.

Maar nog belangrijker is dat je je huid zowel van binnen- als buitenuit verzorgt én daarbij de keuze van de juiste verzorgingsproducten. 

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik blijf trouw aan mijn natuurlijke verzorgingsproducten én aminozuren. Ze bevatten immers beiden géén synthetische toevoegingen die de huid onnodig kunnen prikkelen.

Ik vind het belangrijk voor jezelf en voor je huid dat je natuurlijke producten gebruikt, vooral voor je dagelijkse verzorging is het belangrijk dat je een crème gebruikt zonder ftalaten en parabenen.

Daarom ben ik het afgelopen jaar druk in de weer geweest om in samenspraak met huidspecialisten een eigen voedende dagcrème te ontwikkelen, op basis van 100% natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie ♥

Meer informatie over de werking van deze natuurlijke ingrediënten kan je hier vinden.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?