skip to Main Content

Is je huid uit balans? Pas deze verzorgingstips toe!

Huidproblemen en hoe deze juist te verzorgen staan met stip op één bij vrouwen als ze spreken over dingen waar ze niet tevreden over zijn of niet weten hoe dit op te lossen.

Daarom wou ik er vandaag nog even wat extra aandacht aan geven!

Heb jij vaak last van een gevoelige huid? Is jouw huid regelmatig droog en schilferig? Of is ze juist snel vet? Raakt jouw huid snel geïrriteerd?

Dan is je huid uit balans!

Iedere vrouw weet dat onze huid een barrièrefunctie voor je lichaam heeft. Maar ze weten niet altijd hoe ze deze huid moeten verzorgen.

Onze huid beschermt ons tegen de buitenwereld. Tegen vocht, viezigheid, bacteriën, virussen, kou en hitte. Deze barrièrefunctie is dus cruciaal voor onze gezondheid, maar kan dus (jammer genoeg) ook uit balans raken.

… door een verkeerde verzorging, vaak door de irriterende en uitdrogende stoffen in je huidverzorging!

Er zijn nog veel zaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid uit balans raakt. Dit kunnen oorzaken van buitenaf zijn, zoals te lang en te warm douchen of te veel zonlicht.

Het probleem kan echter ook van binnenuit komen. Bijvoorbeeld door stress, verkeerde voeding of hormonen.


banner_text


Ik weet het, het is niet altijd makkelijk om een juiste verzorging te vinden voor je huid. Het ene moment is je huid droog, terwijl ze het andere moment eerder vet aanvoelt.

Waarom is het belangrijk om je huid juist te verzorgen?

Als de barrièrefunctie van de bovenste huidlaag verstoord is, wordt je huid gevoelig en droog. Hierdoor raken ook je andere huidlagen uit balans, waardoor je huid nog verder uitdroogt en je last kunt krijgen van schilfertjes, roodheid, uitslag of een trekkerig gevoel.

Ook wordt de beschermde functie van je huid minder, waardoor bacteriën en virussen makkelijker binnendringen.

Hoe kan je de balans van je huid weer herstellen?

Wat een vrouw lijden kan! Als je huid uit balans is, loop je het risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen.

De barrièrefunctie van je huid functioneert niet meer goed. Hierdoor raakt je huid nog verder uit balans en gaat ze nog sterker reageren op externe prikkels. Zo kan ze bijvoorbeeld steeds droger en gevoeliger worden.

Gelukkig kun je zelf heel veel doen om je huid weer in balans te brengen. Een gezonde leefgewoonte op het vlak van gezonde voeding, beweging en nachtrust vormen al een belangrijke stap.

Maar nog belangrijker is de keuze van de juiste verzorgingsproducten. 

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik blijf trouw aan mijn natuurlijke producten én aminozuren. Ze bevatten immers beiden géén synthetische toevoegingen die de huid onnodig kunnen prikkelen.

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x