Een jongere huid door deze groene thee scrub

Je weet waarschijnlijk al dat ons lichaam zichzelf constant vernieuwt: dagelijks worden miljoenen oude huidcellen vervangen door nieuwe huidcellen.

Het is belangrijk om de oude (dode) cellen te verwijderen met een scrub en hiervoor wil ik vandaag een echt topreceptje met je delen. Je zal merken dat jouw huid na een tijdje zijdezacht wordt als je regelmatig zo’n scrub doet.

Deze scrub op basis van groene thee is budgetvriendelijk, 100% natuurlijk en volledig vrij van chemicaliën. Het is zelfs OK om op te eten ;-)

Wat heb je nodig voor deze groene thee scrub?

  • ⅓ kopje kokosolie
  • ¼ kopje ruwe suiker
  • 1 eetlepel aloe vera gel
  • 2 zakjes groene thee
  • 3 druppeltjes vitamine E olie
  • 5 druppeltjes tea tree olie

Waarom deze ingrediënten?

Kokosolie zorgt voor een mooie en zachte, gehydrateerde huid.

Ruwe suiker zorgt er op een zachte manier voor dat de dode huidcellen verwijderd worden.

Aloë Vera gel is rijk aan vitaminen en voedingstoffen die verschillende voordelen bieden voor je huid. Het gaat ontstekingen tegen, biedt hydratatie en het sap bevat natuurlijke hormonen die de groei van nieuwe cellen stimuleert.

Ook versterkt het de collageenproductie en bevat het een hoog niveau van antioxidanten, wat huidveroudering tegengaat.

Over Aloë Vera gel en huidverzorging schreef ik gisteren nog dit artikel.

Groene thee bevat een heleboel nuttige antioxidanten. Daarnaast bevat het ook tannines, die het samendrukken van de bloedvaten en de haarvaatjes in je gelaat bevorderen en een gezonde bloedsomloop stimuleren.

De polyfenolen in groene thee helpen ook allerlei schadelijke vrije radicalen te neutraliseren.

Vitamine E vermindert rimpels, werkt ontstekingsremmend en is goed bij een droge huid. Vitamine E is ook een krachtig anti-oxidant, waardoor het verwerkt wordt in de vele anti-aging productjes. Daarnaast helpt het ook om ultraviolet zonlicht te filteren.

Tea tree olie is antisceptisch en bacteriedodend en is daardoor uitermate geschikt voor een onrustige huid, het bevordert genezingen en voorkomt infecties. Wil je er meer over weten, dan raad ik je aan om dit artikel even te lezen.

Hoe maak je de scrub?

Haal de groene thee uit de zakjes en doe het in een kom samen met de andere ingrediënten.

Meng goed tot je de gewenste consistentie hebt. Je kan eventueel wat extra suiker toevoegen tot je scrub de gewenste dikte heeft. Voeg telkens kleine beetjes toe om te voorkomen dat je plots té veel suiker in je mengeling hebt.

Hoe gebruik je het?

Reinig eerst je gelaat én je handen. Breng dan de scrub in zacht draaiende bewegingen (niet te hard drukken, schuren, …) aan op je gelaat en hals, eventueel ook je decolleté.

Maak gedurende een paar minuten kleine rondjes over de gehele oppervlakte die je wenst te behandelen. Let op aan je ogen!

Daarna kan je het gewoon afspoelen met lauwwarm water. Deze scrub kan je perfect dagelijks gebruiken omdat er geen chemicaliën of uitdrogende stoffen in zitten.

Voor een mooie, gezonde huid is het belangrijk om dode huidcellen te verwijderen maar het is ook belangrijk om er voor te zorgen dat jouw lichaam voldoende “bouwstoffen” heeft om frisse, nieuwe huidcellen te produceren.

Daarom raad ik je aan om gezond te eten, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert én ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?