Let op dat make-up je niet ouder maakt

De meeste vrouwen die een jaartje ouder worden, hebben de neiging om méér make-up te gebruiken.

Ze proberen op deze manier rimpeltjes en lijntjes of wallen te verdoezelen. Nochtans is het tegenovergestelde waar: gebruik minder make-up. Te veel make-up doet je gelaatstrekken verschrompelen en maakt je huid droger.

Vandaag geef ik je wat advies hoe je de ‘probleemzones’ op de juiste manier aan kan pakken:

1. De ogen

Je ogen raken meer afgelijnd en lijken smaller. Laat dan ook ‘te harde’ omlijning weg, want dit verkleint je ogen nog meer.

Donkere make-up maakt je ogen kleiner. Ga voor een zachte grijze/bruine eyeliner en hou het bij bleke oogschaduw.

Met poederoogschaduw accentueer je je kraaienpootjes, probeer oogchaduwcrème uit. Gebruik kleur spaarzaam op de buitenhoeken van je ooglid en als eyeliner.

Gebruik ook geen glanzende oogschaduw. Door het glimmen in het licht lijkt het alsof je oogleden iets meer hangen.

Probeer eens een wit potlood aan de binnenkant van je ooglid of onder je oog, hierdoor krijg je een frissere look én lijken je ogen groter.

2. De lippen

Je lippen worden met ouder worden wat dunner en er vormen zich rimpels rond. Daarnaast kunnen je lippen ook hun omlijning verliezen.

Gebruik een lipliner in dezelfde kleur als je lipstick om uitlopen te voorkomen. Hierdoor loopt de kleur niet over in de liplijntjes. Vul de rest van de lip op met dezelfde of een iets lichtere kleur en werk af met een beetje gloss.

Heb je last van lijntjes op je lippen, gebruik dan eerst een verzorgende lippenbalsem, deze zal de lijntjes opvullen waardoor je foutloos je kleur erover kan aanbrengen.

De oudere huid is vaak droger, waardoor je matte lippenstift best links laat liggen.

Kies je lipstick voortaan een tintje lichter, donkere lippenstift laat je er meteen een aantal jaren ouder uitzien.

3. De wenkbrauwen

Verzorgde wenkbrauwen zijn dé goedkoopste facelift.

De perfecte wenkbrauwen vallen niet op, maar liften je hele gezicht en trekken de aandacht naar je ogen.

Zware borstelige wenkbrauwen zijn als een streep door je gezicht. Vormeloze wenkbrauwen geven een vuile, vlekkerige indruk, zeker als ze donker zijn. Geen of weinig wenkbrauwen maken je gezicht expressieloos. Getekende of te geëpileerde wenkbrauwen geven je een hard en streng uiterlijk.

Epileer je wenkbrauwen regelmatig, maar op een natuurlijke manier en verzorg ze dagelijks door ze simpel te kammen met een wenkbrauwborsteltje.

Nog een veel voorkomend probleem is dat de wenkbrauwen gaan hangen, terwijl je wimpers vervagen en uitdunnen. Dit proberen op te lossen met een dagelijkse portie mascara droogt je wimpers uit, waardoor ze breekbaar worden.

Gebruik wenkbrauwpoeder om grijze haartjes te verdoezelen en de vorm op te vullen. Maak je wimpers donkerbruin om ze voller te maken.

4. De wangen

Je wangen verliezen vaak hun volume en het gezicht wordt dunner met ouder worden. Maak daarom zeker volgende fouten niet:

Donkere bronzers maken je gezicht nog dunner en hoekiger. Door je blusher te hoog aan te brengen, verkleinen je ogen en accentueer je eventuele kraaienpootjes. Te veel blush laat je er ouder uit zien dan je werkelijk bent, bij oudere dames komt dit vaak schreeuwerig over.

Wel doen: Breng een warme blush aan op het dikste deel van je wangen om een jeugdige volheid te creëren. Gebruik een rozige of perzikkleurige, crèmerige blush en wrijf het open in de richting van je oren voor een frisse look.

5. De huid (misschien wel het moeilijkste van allemaal)

Met ouder worden kan onze huid dof en gerimpeld worden. Poederige make-up blijft zitten in lijntjes en grote poriën, waardoor die geaccentueerd worden. Dikke, matte make-up zet zich ook vast en maakt je teint doffer.

Zorg er in eerste instantie voor dat je foundation perfect bij je huidskleur past.

Een fout die veel vrouwen maken met foundation is dat ze een te donkere kleur nemen. Foundation is een middel dat je huid egaal maakt en niet bruiner. Door een te donkere kleur krijg je niet alleen een rare foundation rand in je hals, je ziet er ook ouder uit.

Koop liever een tint te licht dan te donker. Houd er ook rekening mee dat je in de zomer bruiner wordt en een andere kleur nodig hebt dan in de winter. Je kunt foundations ook mengen om de juiste kleur te krijgen.

Het is beter om een grondlaag aan te brengen onder je foundation om het glanzen tegen te gaan.

Kies je foundation goed doordacht. Of je nu kiest voor een crème, een liquid of een poeder versie hangt af van je huidtype en de hoeveelheid rimpeltjes. Een crème foundation zet zich écht vast in de rimpeltjes waardoor deze meer zullen opvallen, hier is het tijd om over te stappen op een luchtigere versie.

Tot slot…

Herontdek je natuurlijke schoonheid, less is more.

Mijn advies is om goed rond te kijken wat er op de markt is, voor iedere leeftijdcategorie (en ieder huidtype) is er voldoende verkrijgbaar en ontkennen wat je werkelijke leeftijd is, werkt uiteindelijk – op het gebied van make-up – tegen je…

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?