skip to Main Content

Maak je eigen anti-rimpel maskers

De anti-rimpelcrèmes en maskers die je in schoonheidsinstituten en in de supermarkt kan kopen zijn over het algemeen behoorlijk prijzig en bevatten vaak chemicaliën die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Meer en meer vrouwen zijn op zoek naar (goedkopere) natuurlijke anti-aging middeltjes, naar eenvoudige formules die werken… zonder chemische ingrediënten.

Een eenvoudige en praktische methode is daarom om je eigen gezichtsmaskers te maken met volledig natuurlijke producten.

De zelfgemaakte crèmes en maskers zijn 9/10 even effectief als gekochte producten.

Een anti-aging gezichtsmasker is écht snel gemaakt. Je hebt enkel een aantal eenvoudige ingrediënten nodig die iedereen (meestal) in huis heeft.

Denk eraan – bereid je maskers in kleine hoeveelheden, je voegt immers géén bewaarmiddelen toe ;-)

Op gezonderleven.com kwam ik deze 3 simpele receptjes tegen om je eigen anti-rimpel maskers te maken.

Zorg er steeds voor dat je jouw maskers aanbrengt op een goed gereinigde huid. Hou je ogen en je mond vrij. Laat de maskers ongeveer een kwartiertje inwerken en verwijder ze dan met gewoon lauw water.

Regelmatig een “anti-rimpel masker” op jouw huid aanbrengen is een goed idee maar eigenlijk is het pas de 2e stap naar minder rimpels.

De eerste stap moet zijn om jouw huid van binnenuit te voeden met de nodige bouwstoffen.

Ik weet niet of je het weet, maar ons lichaam (en dus ook onze huid) wordt van binnenuit opgebouwd: constant worden oude lichaamscellen afgebroken en vervangen door compleet nieuwe cellen.

En daarvoor heeft ons lichaam massa’s “bouwstenen” (aminozuren) nodig.

Hoe beter de kwaliteit van deze bouwstenen, hoe beter het resultaat (in dit geval dus een mooiere, egalere huid met minder rimpels).

De aminozuren threonine, proline en glycine zijn de bouwstenen van collageen, het bindweefsel in onze huid en dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste begint de natuurlijke productie van collageen al af te nemen waardoor er overmatig rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

En om die reden neem ik dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials. Dit is een hoogwaardig aminozurencomplex dat mijn voorraad glycine, proline en threonine aanvult zodat mijn lichaam altijd voldoende collageen kan produceren.

Als je meer wil weten over het belang van aminozuren voor onze huid (en over het product Beauty Essentials), klik dan hier voor meer informatie

 

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x