shop

account

zoeken

Moet je jouw (dag)crème inwrijven of “inkloppen”?

Als je het internet afschuimt of zelfs nog maar met een vriendin/zus/collega praat zal je vast al wel gemerkt hebben dat iedereen een andere manier heeft om haar verzorgingsproducten aan te brengen.

Het grote verschil is: kloppen (zachtjes met je vingertoppen tokkelen) of wrijven. Maar wat is nu het best? Is inkloppen beter voor de huid dan smeren of masseren? En is het ook beter voor de opname van ingrediënten?

Inkloppen is zachter voor je huid dan inwrijven.

Het idee achter het ‘inkloppen’ van je verzorgingsproducten heeft vooral te maken met het zo weinig mogelijk beschadigen van je huid. Inkloppen is op deze manier veel zachter dan het wrijven/smeren op je huid.

Bovendien bevordert het kloppen de bloedsomloop in je gelaat wat je dan weer een frissere uitstraling geeft.

Maar is wrijven dan ‘te hard’?

Neen. Natuurlijk bestaan er veel gradaties in manieren waarop vrouwen hun crème insmeren. Je kan er zelfs bijna een soort bindweefselmassage van maken als je zelf wil.

Natuurlijk is het fijner om je crème gewoon zachtjes in te wrijven. Als je merkt dat je huid rood is na het aanbrengen van je verzorging, dan wrijf of smeer je te hard… eigenlijk moet je je huid maar net aanraken om het product in te wrijven.

Is er een verschil in opname van ingrediënten?

Hier zijn zoveel studies over gedaan en allemaal hebben ze een andere uitkomst, je kan tal van onderzoeksresultaten vinden die zeggen dat het inmasseren zorgt voor een verhoogde opname van crèmes en serums, maar daarnaast zijn er ook verschillende onderzoeksresultaten die geen verschil opmerken.

Het is daarom moeilijk te zeggen of er verschil is in opname tussen wrijven en kloppen.

Gewoon doen waar jij je het best bij voelt dus ;-)

‘Kan ik iets verkeerd doen bij het aanbrengen van jouw crème?’

Nee hoor, helemaal niet. Een goed product met goede én natuurlijke ingrediënten zoals de Beautiful Day Crème heeft helemaal geen handleiding nodig. De actieve stoffen komen heus wel terecht waar het moet. Of je dat nu al kloppend of al wrijvend doet.

Wil je een flacon van deze voedende dagcrème op basis van 100% natuurlijke ingrediënten in huis halen, klik dan hier voor meer informatie. Op die pagina lees je ook een heel aantal ervaringen van lezeressen die het al gebruiken.

Breng wel niet meteen make up aan na het aanbrengen van je verzorging, laat het even inwerken. Poets ondertussen je tanden of föhn/stijl je haar, daarna kan je rustig verder gaan met je dagelijkse make-up.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag