Search
Close this search box.

Is kojinezuur een wondermiddel tegen pigmentvlekken?

Kojinezuur is een natuurlijk voorkomend organisch zuur dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat het de huid helderder kan maken en pigmentvlekken kan verminderen.

Kojinezuur wordt gewonnen uit schimmelsoorten zoals aspergillus oryzae, maar komt ook voor in bepaalde voedingsmiddelen (vooral producten die zijn gefermenteerd met behulp van deze schimmels, zoals sojasaus of sake).

Kojinezuur is vooral bekend omdat het de huid kan verlichten en helderder maken.

Hoe helpt kojinezuur bij pigmentvlekken?

Het remt de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, haar en ogen. Pigmentvlekken ontstaan doordat onze huid teveel melanine aanmaakt (dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd)

Daarom is kojinezuur een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om hyperpigmentatie, melasma en donkere huidvlekjes te behandelen.

Alhoewel kojinezuur effectief kan zijn voor het verlichten van donkere vlekken, moet het met voorzichtigheid gebruikt worden. Raadpleeg zltijd een dermatoloog voordat je producten met kojinezuur gebruikt. Zeker als je een gevoelige of gemakkelijk geïrriteerde huid hebt.

Gebruik ook altijd zonnebrandcrème bij het gebruik van producten met kojinezuur omdat het de huid gevoeliger kan maken voor UV-schade.

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest