Welke olie voor pigmentvlekken?

Jazeker, er bestaan een aantal natuurlijke oliën die kunnen helpen bij pigmentvlekken.

Als je pigmentvlekken (ouderdomsvlekken) hebt, kunnen verschillende oliën en ingrediënten helpen om de pigmentatie van de huid te verminderen.

Voor we verder gaan, is het belangrijk om te weten dat de resultaten bij iedereen verschillen. Je zal dus waarschijnlijk een beetje moeten experimenteren om de juiste olie voor pigmentvlekken te vinden die bij resultaat oplevert.

Daarnaast raad ik aan om eerst een dermatoloog te raadplegen vooraleer je nieuwe ingrediënten op jouw huid aanbrengt. Zeker als je al specifieke huidproblemen hebt.

Welke olie voor pigmentvlekken?

Een aantal oliën die kunnen helpen bij pigmentvlekken zijn:

Rozenbottelolie

Rozenbottelolie bevat vitamine A en antioxidanten die kunnen helpen bij de celvernieuwing van de huid en pigmentvlekken kunnen verminderen.

Teunisbloemolie

Deze olie bevat gamma-linoleenzuur, een vetzuur dat ontstekingsremmend werkt en kan helpen bij de behandeling van ouderdomsvlekken.

Arganolie

Arganolie is rijk aan vitamine E en antioxidanten, het hydrateert de huid en helpt bij het vervagen van hyperpigmentatie.

Vitamine C olie

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat helpt bij de productie van melanine (het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid) en donkere vlekken te verminderen.

Zoete amandelolie

Deze olie bevat vitamine E en andere voedingsstoffen die de huid helpen herstellen en pigmentvlekken verminderen.

Jojoba-olie

Hoewel jojoba olie eigenlijk geen olie is (maar wel een was), kan het helpen om de huid in balans te brengen en te hydrateren. Een goed gehydrateerde huid zorgt er voor dat pigment vlekken minder zichtbaar worden.

Night Repair Serum helpt bij donkere vlekken

Mijn Night Repair Serum bevat zowel een goede portie rozenbottelolie, jojoba olie als vitamine E en helpt zo om donkere vlekken op de huid te verminderen.

Het hydrateert, voedt en helpt de huid tijdens de nacht te herstellen. Het resultaat ‘s morgens is een fluweelzachte huid met minder diepe rimpels en fijne lijntjes.

Als je dit product nog niet gebruikt voor het slapen gaan, raad ik je dit ten zeerste aan (klik hier voor meer informatie)

Voor mij is mijn huid voor het slapengaan intens voeden en hydrateren, één van de geheimen voor een mooie, stralende huid.

Groetjes,
Amy

PS: pigmentvlekken zijn in normale omstandigheden niet gevaarlijk. Tenzij je deze zaken opmerkt aan jouw donkeren vlekken, dan contacteer je best een (huid)arts.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik