Search
Close this search box.

Last van een slappe huid na afvallen? Hier zijn enkele tips…

Ben je afgevallen en heb je nu een slappe huid? In dit artikel deel ik enkele tips om jouw huid weer strakker te krijgen

De afgelopen dagen zaten er weer heel wat lezersvragen in mijn mailbox. Blijf ze zeker door sturen, ik help jullie graag waar ik kan.

Edda vroeg: “door gewicht te verliezen merk ik een verslapte huid over geheel mijn lichaam. Wat kan ik doen om mijn huid terug te verstevigen?”

Jouw huid is natuurlijk “uitgerekt” doordat er kilo’s bij kwamen. Nu de kilo’s er terug af zijn (goed gedaan, trouwens!), heb je “teveel” vel waardoor deze er slapper uit ziet.

Wel, volgens mij is een slappe huid een slappe huid… Of je ze nu krijgt door ouderdom of door afvallen, ik denk dat de aanpak bij beide dezelfde is.

Wat ik zou doen om die slappe huid weer strak te krijgen...

Spierversterkende oefeningen

Op plaatsen waar voorheen teveel lichaamsvet zat, zit nu niks meer. De ruimte is dus niet “opgevuld” waardoor de huid daar slapper is.

Door jouw spieren te verstevigen, gaat jouw huid er snel al wat strakker uit zien.

Spieren verbruiken ook meer energie dan lichaamsvet, dus jouw oventje gaat sneller blijven werken. Het gevolg is dat je gemakkelijker op gewicht zal blijven.

Ik weet dat de meeste mensen opzien tegen het doen van spierversterkende oefeningen, maar het behoud van voldoende spiermassa is “verdediging nummer 1” tegen veroudering.

Zorg voor een goede hydratatie van de huid

Wat jouw huid heeft meegemaakt, kan je het best vergelijken met het opblazen van een ballon en deze dan weer slap laten.

De elasticiteit is verminderd, waardoor jouw huid slap gaat hangen.

Hydrateren zorgt voor een “boost” in de elasticiteit van de huid (naast het innemen van kwalitatieve aminozuren)

Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over huidveroudering en wat je kan doen om het vochtgehalte in de huid op peil te houden: https://www.mooiverouderen.com/huidveroudering/

Voor jouw gezicht kan je dan ook best gaan voor een vochtinbrengende moisturizer met hyaluronzuur.

Hecht aandacht aan het collageengehalte in de huid

Een verslapte huid kan er redelijk snel weer “bovenop komen” door meer aandacht te schenken aan het collageen gehalte in de huid.

Collageen is eigenlijk het “cement” in ons bindweefsel, dat er voor zorgt dat alles stevig blijft.

Volgens mij zijn er 2 opties om het collageengehalte in de huid te “boosten”…

1. een kwalitatief aminozurensupplement gebruiken. Ons lichaam maakt dan zelf collageen aan met de beschikbare aminozuren.

2. af en toe een “collageen kuur” doen met vloeibaar collageen. Je neemt dan dagelijks gedurende 20-25 dagen een maatbekertje collageen.

Het grote voordeel van vloeibaar collageen is dat het beter opneembaar is door ons lichaam, het niet klontert en je het makkelijk in een smoothie of yoghurt kan mengen. Of je kan het puur drinken.

Als je interesse hebt om dit product ook te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Blijf bewegen

Iedere dag bewegen is prima en zorgt voor wat meer spiermassa. Stilzitten zorgt er voor dat alles gaat hangen. 

Doe wat je graag doet: fietsen, wandelen, zwemmen, op de hometrainer, yoga… Probeer om iedere dag iets te doen en vermijd om lange tijd stil te zitten.

Groetjes,
Amy

PS: heb jij nog een lezersvraag die je graag beantwoord ziet in een volgende nieuwsbrief? Stel ze hier en misschien komt ze binnenkort aan de beurt!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest