skip to Main Content

Vaak moe? Dit kan de reden zijn!

Je wéét dat je geen slaaptekort hebt en toch ben je vaak moe? ’s morgens sta je op en heb je het gevoel dat je nog maar pas bent gaan slapen, terwijl je braaf je 7-8 uur slaap hebt gehad?

Dat kan verschillende oorzaken hebben:

1. Je drinkt niet genoeg water.

Als je te weinig drinkt, kan je lichaam niet goed functioneren. Een teken dat je lichaam je dan geeft is vaak moeheid.

Zet standaard een flesje of een glas water op tafel of op je bureau. Zorg ervoor dat er altijd een half liter flesje in je handtas of auto ligt.

Op deze manier vergeet je minder gemakkelijk om op tijd en stond water te drinken.

Zorg ook voor weinig/geen frisdrank in huis, dan grijp je vaker naar water.

Als ik moe ben, drink ik meteen 2 grote glazen water, een half uurtje later voel ik me meteen veel beter.

2. Je drinkt ’s avonds alcohol.

Een gezellig avondje met een glaasje wijn, cava of gin tonic is prima, maar best niet iedere avond en zeker niet als je weet dat je de dag erop een belangrijke dag hebt.

Door alcohol krijg je meer adrenaline in je lijf en zul je dus onrustiger slapen. Wil je niet ongezellig aan het water? Drink dan je laatste drankje een paar uur voor je gaat slapen.

Zo kan je wel meedrinken op die gezellige vriendinnen avond, maar verstoort de alcohol je nachtrust niet.

3. Je eet (te) veel suiker.

Hier denken we nog vaak verkeerd: suiker geeft energie.

Suiker kan je een korte energie boost geven, maar zorgt na die piek al héél snel voor vermoeidheid.

Suiker werkt echt verslavend, want hoe meer je ervan eet, hoe meer je er ook behoefte aan hebt.

Toch een dipje rond vier uur en zin in zoet? Probeer dan eens wat dadels te eten? Of wat noten? Deze geven je meteen energie.

4. Je hebt een ijzertekort.

Wanneer je niet genoeg ijzer binnenkrijgt, produceert je lichaam niet genoeg rode bloedcellen.

Het resultaat? Juist – vermoeidheid!

Probeer je ijzerniveau op peil te houden door voldoende groente, fruit en vlees te eten… Of door een kwalitatief voedingssupplement in te nemen.

Heb je dus vaker een vermoeid gevoel (ook al slaap je dagelijks 8 uur of meer)?

Heb je ’s morgens het gevoel helemaal niet geslapen te hebben? Of heb je ’s namiddags een dipje waardoor je niet meer de zaken kan doen die je graag doet?

Dan raad ik je aan om een aantal maanden Beauty Essentials te gaan gebruiken.

Dit product geeft jouw lichaam hoogwaardige aminozuren en organisch ijzer, wat belangrijk is voor je energiehuishouding.

Klik hier voor meer informatie.

5. Je sport niet.

Ik weet wel dat als je moe bent na een dag werken, het heel verleidelijk is om je op je zetel neer te ploffen en daar het liefst de hele avond te blijven liggen… Maar probeer het eens! Stap dan juist wel naar de fitness of sportacademie waar je bij aangesloten bent.

Want, jup, sporten geeft écht meer energie!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x