Wat doen tegen pigmentvlekken?

Rimpels zijn jammer genoeg niet de enige tekenen van een ouder wordende huid. Pigmentvlekken kunnen je leeftijd ook snel verraden.

Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd, zijn variaties op sproeten en moedervlekken. Door het ouder worden van de huid wordt ook het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen van invloeden van buitenaf, kleiner.

Melanine is een stof die wordt aangemaakt door de huidcellen, die ervoor zorgt dat de huid pigment aanmaakt, bruin wordt en zich zo beschermt tegen de zonnestralen.

Het vermogen om melanine aan te maken vermindert met de jaren. Door te lang in de zon of onder de zonnebank te gaan, kunnen pigmentophopingen ontstaan. Meestal krijg je pas na je 40e last van pigmentvlekken, hoewel jonger ook kan – afhankelijk van je zongedrag en voor een deel ook door de erfelijkheid. Met een lichte huid die moeilijker bruin wordt loop je meer kans op pigmentvlekken.

Pigmentvlekken ontstaan vooral daar waar de huid veel aan de zon blootgesteld is. De handen, gezicht en hals zijn de meest voorkomende plekken. En hoewel pigmentvlekken doorgaans onschadelijk zijn, ergeren mensen zich er wel aan omdat ze het niet mooi vinden.

Heb je last van pigmentvlekken?

Blijf zoveel mogelijk uit de zon – dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom raad ik je aan om dagelijks een dagcrème met een SPF15 te gebruiken én als je weet dat je veel in de zon gaat zitten zelfs een SPF30-50.

Je kan ook een chemische peeling of laserbehandeling ondergaan.

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht. Door deze chemische peeling schilfert de bovenste laag van de huid, af en dus ook de pigmentvlekken. Vervolgens gaat de huid een nieuwe huidlaag aanmaken. Het duurt enkele weken voor de huid weer hersteld is.

Pigmentvlekken kunnen ook met een laser behandeld worden. De prijzen zijn afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en van de hoeveelheid pigmentvlekken. Deze behandeling moet een aantal keren herhaald worden.

Helaas zijn deze twee opties redelijk duur – daarom geef ik je vandaag een aantal huismiddeltjes mee die veel beterkoop en ook effectief zijn! In welke mate ze helpen is natuurlijk afhankelijk van hoe groot, diep en hoe lang de vlekjes er al zitten.

Klik hier verder naar het artikel ‘huismiddeltjes tegen pigmentvlekken’ dat ik vond op plusrubriek.nl

Baat het niet dan schaadt het niet denk ik maar ;-)

Tip – je kan je pigmentvlekken ook met een camouflagestift ‘tijdelijk wegwerken’ – dit is wel geen oplossing, maar kan je wel al iets meer gemoedsrust geven inzake zichtbaarheid van je pigmentvlekken.

In de eerste alinea van dit artikel schreef ik het volgende: ‘Door het ouder worden van de huid wordt ook het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen van invloeden van buitenaf, kleiner.’

Wil je dit vermogen herstellen en de tekorten in je lichaam op een 100% natuurlijke manier aanvullen?

Klik dan hier verder om meer te weten te komen over aminozuren.

Bron foto: Fabeaulish

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?