Wat is de invloed van de menopauze op je haar?

Voor veel vrouwen valt de menopauze niet bepaald mee. Ook al hoort de overgang bij het leven van een vrouw, dat wil nog niet zeggen dat het een gemakkelijke periode is.

Ik heb er al veel over geschreven en heb het idee dat ik er wel op voorbereid ben, voor zover dat dat gaat.

Ik heb reeds heel veel tips gelezen en geschreven, maar toch komt er steeds weer iets bij. En dan heb ik het niet over de typische klachten als slapeloosheid, opvliegers ed.

Afgelopen weekend sprak ik met mijn schoonmoeder nog over de menopauze. Waar zij wel ‘moeite’ mee had was om sinds de menopauze nog een ‘degelijk en mooi’ kapsel te krijgen/houden.

Net zoals je huid verliezen je haren met de jaren wel wat van hun kracht en vitaliteit. Daarom heeft ouder wordend haar ook een iets andere verzorging nodig dan vroeger om er mooi en verzorgd uit te zien.

De verminderde hormoonproductie tijdens de menopauze beïnvloedt de groeicyclus van het haar.

Dezelfde hormonale veranderingen die de huid beïnvloeden, hebben ook een effect op het haar en op al de aspecten van haargroei.

Dit is eigenlijk redelijk logisch: de haarfollikels vormen nl. een onderdeel van de anatomie van de huid.

Dit zorgt er natuurlijk voor dat sommige aspecten van veranderingen tijdens de menopauze een dubbele impact hebben op het haar, aangezien de toestand van de huid ook het haar beïnvloedt.

Het meest voorkomende ‘probleem’ dat vrouwen in de menopauze hebben met hun haar is dat het sneller uitvalt en dat het dunner lijkt te worden.

Dat is een normale reactie tijdens het ouder worden, maar je kan je haar wel voller houden door er op jonge(re) leeftijd ook al genoeg aandacht aan te schenken.

Verder verandert bij het ouder worden ook de structuur van het haar.

De cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine (zorgt voor kleur in je haar) worden niet meer aangemaakt door de stamcellen, waardoor kleurloos (grijs) haar ontstaat. Daar kun je zelf verder weinig aan doen.

Ouder wordend haar is bovendien doffer en droger doordat er minder talgproductie is (het natuurlijk beschermingslaagje).

Als je zo lang mogelijk dik, glanzend haar wil behouden, raad ik je aan om een compleet aminozurencomplex (zoals Beauty Essentials) toe te voegen aan jouw gezond eetpatroon.

Waarom? Omdat de aminozuren methionine, arginine en glutamine noodzakelijk zijn om sterke haarwortels en haren te produceren.

Methionine

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Methionine bevat zwavel en kan sterke ketens vormen. Verschillende ketens vormen samen een sterk netwerk. Dit is precies wat er in de haren en nagels gebeurt.

Wanneer jouw lichaam een tekort aan methionine heeft, kan het geen sterke haarfollikels produceren en valt het haar gemakkelijker uit.

Arginine

Arginine is essentieel voor een gezonde haargroei, omdat het een “vaatverwijdende” functie heeft. Daardoor verbetert de doorbloeding van de haarwortel en wordt de haargroei gestimuleerd.

Glutamine

Glutamine wordt gevormd uit glutaminezuur en is nodig voor gezond haar omdat het zwavel levert. Zwavel is onmisbaar voor de aanmaak van sterk, glanzend haar.

Het is het aminozuur dat van nature door het lichaam zelf het meest geproduceerd wordt, maar door het verouderen neemt ook de productie van L-glutamine af. Wanneer je lichamelijk meer actief bent, heeft jouw lichaam meer glutamine nodig.

Je kan deze aminozuren 100% veilig en natuurlijk aanvullen met Beauty Essentials.

Wil je me wel een plezier doen? Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Als je niet van plan bent om het dagelijks (en in de juiste dosering) te gaan gebruiken, geef een andere lezeres dan de kans om het in huis te halen.

Ben je overtuigd en ga je het trouw iedere dag in de juiste dosering innemen, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen

Groetjes,

Amy x

 

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy