Search
Close this search box.

Een gehydrateerde huid dankzij collageen

Collageen helpt bij de hydratatie van onze huid en zorgt zo snel voor een frissere uitstraling.

Een stevige, stralende huid ontstaat van binnenuit, dat heb ik al heel vaak gezegd (en dat is ook de reden waarom ik hamer op het nemen van een kwalitatief aminozuren supplement zoals Beauty Essentials).

Een andere belangrijke factor is de hydratatie van onze huid.

Wanneer onze huid te weinig vocht vasthoudt, zien we er meteen ouder uit. Rimpels vallen veel meer op en onze huid gaat sneller hangen.

Maar een huid die voldoende gehydrateerd is, ziet er meteen frisser en veerkrachtiger uit, met een gezonde gloed.

Collageen helpt bij de hydratatie van onze huid

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en zorgt voor de stevigheid van het bindweefsel, wat belangrijk is voor een stevige, soepele huid.

Maar wat velen niet weten, is dat het ook als een soort “spons” werkt die water vast houdt en zo helpt om de huid te hydrateren.

Tips voor een optimale hydratatie met collageen

Collageenrijke voedingsmiddelen

Eet voldoende voedingsmiddelen die de aanmaak van collageen stimuleren, zoals kip, vis, bessen en groene bladgroenten. 

Deze voorzien ons lichaam van de bouwstenen (aminozuren) die nodig zijn voor de natuurlijke collageen productie. Aminozuren zijn de bouwstenen voor ALLES in ons lichaam en daarom is het belangrijk om jouw gezond eetpatroon aan te vullen met een goed aminozurensupplement.

Hydraterende verzorgingsproducten

Voor de “buitenkant” kies je best voor huidverzorging (crèmes, serums, gezichtsmaskers) die hyaluronzuur bevatten.

Hyaluronzuur kan tot 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en daarna geleidelijk afgeven aan onze huid. Het is dus het ideale ingrediënt om jouw van buitenaf te hydrateren.

Voldoende vochtinname

Collageen kan enkel effectief zijn wanneer er voldoende vocht beschikbaar is in ons lichaam.

Zorg dus voor een goede hydratatie van jouw lichaam door voldoende te drinken: liefst 2 liter water per dag maar ook groene thee of soep zorgt voor meer inname van vocht.

Een kwalitatief collageen supplement

Ik raad aan om af en toe een “kuur” te doen met vloeibaar viscollageen. 

Viscollageen komt het dichtst bij het natuurlijk menselijk collageen, is heel gemakkelijk in te nemen en wordt sneller door ons lichaam opgenomen.

Mijn vloeibaar viscollageen is verrijkt met vitamine C, biotine, glucosamine en hyaluronzuur voor een optimale ondersteuning van de productie van lichaamseigen collageen in huid, haar, nagels en kraakbeen.

De impact van collageen op huidveroudering

Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke collageenproductie in ons lichaam af.

Dit kan leiden tot een drogere huid en meer zichtbare tekenen van veroudering (rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid).

Door actief te werken aan het op peil houden van collageen en het vochtgehalte, kan je de effecten van huidveroudering verminderen en zo lang mogelijk een stevige, soepele huid met een jeugdige gloed behouden.

Groetjes,
Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Verrijkt met vitamine C, biotine, glucosamine en hyaluronzuur voor een optimale ondersteuning van de productie van lichaamseigen collageen in huid, haar, nagels en kraakbeen

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...