Wist jij dit verschil tussen chemische en fysische filters in zonnebrandcrème?

Waarom is zonnecrème smeren zo belangrijk? Huidspecialiste Van Ilse legt het voor je uit:

Te veel blootstelling aan de zon veroorzaakt DNA-schade in je huidcellen. Dat zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Denk hierbij aan verlies van elastine en collageen. Het gevolg hiervan zijn rimpels, ouderdomsvlekken (pigmentvlekken), couperose, en ook een verhoogd risico op huidkanker.

9 op de 10 vrouwen kent de gevaren, maar amper 5% beschermt zich het hele jaar door.

Dokter Thomas Maselis, voorzitter van Euromelanoma België, vindt de cijfers alarmerend:

5% is veel te weinig natuurlijk, want blootstelling aan de zon en gebrek aan zonnebescherming hebben een opstapelend, blijvend effect op onze huid. Met de sensibiliseringscampagne ‘Je hebt maar één huid, bescherm ze!’ van dit jaar, willen we mensen hun huid laten zien als hun meest kostbare kleding.

Om je huid voldoende te beschermen, is het belangrijk om onnodige UV-blootstelling te vermijden, steeds zonnecrème te gebruiken én een zonnebril te dragen.

Wanneer je de zon in gaat, kun je kiezen voor zonbescherming met verschillende soorten filters.

Maar wat is wat?

Tot voor kort wist ik zelfs niet dat er verschil was in filters, op de SPF score na…

De voor- en nadelen van chemische en fysische filters vond ik in een zeer nuttig artikel op margriet.nl. Klik hier om dit artikel te lezen.

Hou ook rekening met het volgende…

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie en gezonde huid – mét een mooi egale en gezonde kleur – van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie.

Een laatste tip i.v.m de hoeveelheid zonnecrème die je best gebruikt:

Smeer een ‘streep’ zonnecrème zo groot als je handpalm, dus van je pols tot aan je vingers op elk van de 11 lichaamsdelen, hoofd en hals (vergeet je oren en je lippen niet!), armen (allebei), borst, buik, bovenrug en nek, onderrug, dijen (allebei) en de kuiten en voeten – ook best allebei) :-)

En nu… genieten van dat zonnetje!

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?