Zelf kombucha maken: wonderdrankje of gewoon een hype?

Je hebt er vast wel al over gehoord: kombucha (thee) is aan een flinke opmars bezig. Naast de vele gezondheidsvoordelen die het zou bieden, is er nog een groot voordeel: je kan kombucha zelf thuis maken.

Wat is kombucha?

Kombucha is een drankje op basis van zwarte of groene thee waar een gistbacterie (in dit geval: een kombucha zwam) en suiker aan wordt toegevoegd. De bacterie zet de aanwezige suikers om in koolzuur, complexe zuren, (een beetje) alcohol en probiotica.

Kombucha zou helpen om de lever te ontgiften, terwijl probiotica natuurlijk erg gezond is voor onze spijsvertering, ons immuunsysteem versterkt en onze huid doet opfleuren.

Het is sowieso gezonder dan frisdrank, maar door de aanwezigheid van alcohol (0,5 tot 1%) niet geschikt voor kinderen of mensen die alcoholvrij door het leven gaan.

Wil je zelf thuis kombucha maken?

In bovenstaand filmpje ontdek je hoe je zelf kombucha kan maken. Ik moet eerlijk toegeven dat de kombucha zwam er niet zo appetijtelijk uit ziet (en dat het waarschijnlijk velen zal afschrikken om kombucha te gaan drinken). Als dat bij jou het geval is of je wil een simpelere oplossing om jouw gezondheid een “boost” te geven, raad ik je aan om dagelijks een glaasje Greens Power te drinken.

Gewoon een schepje oplossen in een glas water en opdrinken. Levert naast een flinke dosis probiotica ook nog chlorella, tarwegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee. Minstens zo gezond als kombucha dus ;-)

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?