Zijdezachte voeten met slechts 2 ingrediënten

Het mooie weer van vanmorgen doet me alweer dromen van open schoenen en zelfs al een beetje van sandalen.

Maar als ik naar mijn voeten kijk zijn ze nog niet bepaald lenteklaar.

Na mijn operatie aan mijn beenbreuk (en het litteken dat redelijk laag aan mijn enkel zit) ben ik er nog niet echt aan toegekomen om mijn voeten te verzorgen. Ten eerste omdat ik heel erg schrik had om terug een infectie te krijgen en ten tweede omdat het nog redelijk pijn deed en ik zo stijf als een hark ben ;-)

Dan komt een tweede probleem aanzetten, eelt… wat nu aan mijn linkervoet natuurlijk veel erger aanwezig is dan aan mijn rechtervoet! Geen zicht! Dringend tijd voor een voetenbadje :-)

Wat heb je nodig?

  • volle melk (genoeg zodat je voeten helemaal in de melk zitten)
  • 3 eetlepels baking soda

Hoe gebruik je het?

Doe de melk in een grote kom/bak waar je voeten helemaal in passen. En laat ze lekker weken voor 5 minuutjes.

Strooi 3 eetlepels baking soda over je voeten en masseer je ene voet met je andere voet. Ga daarna goed met je voet over de bodem van de bak zodat je de baking soda gebruikt als een soort scrub. Door het scrubben haal je de dode huidcellen en het eelt van je voeten af. Laat je voeten daarna nog even 10 minuutjes weken in het badje.

Haal je voeten uit het badje en dep ze droog met een zachte handdoek. Doe dit een paar keer en je voeten zullen klaar zijn voor al die mooie open schoenen en sandalen.

Waarom deze 2 ingrediënten?

Melk is rijk aan vetten, eiwitten en essentiële vitamines om de beschadigde huid te herstellen en droogheid en andere huidproblemen te verlichten. Het actieve ingrediënt, melkzuur, reguleert de natuurlijk pH van de huid om zo de vochtvasthoudende eigenschappen te stimuleren en verandert zo de omgeving die schimmels nodig hebben om te leven.

Het bevat tot 30% van de eiwitten die nodig zijn voor de productie van collageen en elastine, twee stoffen die noodzakelijk zijn voor de gezondheid van de huid.

Als je het gebruikt op de voeten vermindert het ruwheid, repareert het de nagelriemen en creëert het een beschermende laag tegen infecties.

Baking soda is een van de beste natuurlijke middelen om de harde huid van de voeten te verzachten en eelt te verwijderen. Dankzij de antibiotische en schimmelbestrijdende eigenschappen verwijdert het schimmel op zowel de huid als de nagels.

De exfoliërende werking verwijdert dode huidcellen en vernieuwt het uiterlijk van de huid voor schonere, mooiere voeten.

Extra tip!

Veel vrouwen beseffen niet dat een mooie, gezonde huid (ja, ook die van onze voeten) van BINNEN in ons lichaam ontstaat.

Wist je dat er 4 (onbekende) stoffen bestaan die erg belangrijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid? Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?