skip to Main Content

Zijn slippers slechter voor je voeten dan hakken?

Ik schrok een beetje toen ik de titel las op Libelle Daily.

Slippers slechter voor je voeten dan hakken.

Oei, en ik kom net terug van een heerlijke zomervakantie waar ik alleen maar slippers heb gedragen. En ik was eigenlijk ook wel van zin van dat deze zomer verder te blijven doen – niets zo zalig als een slipper aanschuiven met warme zomertemperaturen.

Hakken en dikke voeten van het warme weer gaan bij mij niet zo goed samen, plus de kans op zweetvoeten doet me ook al snel naar slippers grijpen…

Maar helaas: slippers zijn nog slechter voor je voeten dan hoge hakken. Daarvoor waarschuwt podoloog Tariq Khan.

Slippers zijn gevaarlijk. Het is het dunste, slechtst ondersteunende schoeisel wat je kan dragen. Omdat je met je tenen grip hebt op de slipper, geeft dat een hoop spanning en druk op je tenen en wreef. Idealiter draagt iedereen een hak van drie centimeter. Omdat bij slippers je hiel juist niet omhoog komt, overstrekt je voetzool en kan de pees van je achilleshiel tot aan je teen ontstoken raken.

Slippers zijn extra problematisch omdat je voeten daar na een lange winter niet meer aan gewend zijn.

Het probleem is dat mensen ze al een jaar niet hebben gedragen. Met zo’n plotselinge verandering kun je in heel korte tijd last krijgen van acute pijn. Het kan zorgen voor overbelaste spieren in de schenen, de voorkant van je enkels en de voeten. Je verandert je loopje als je slippers draagt en dat kan op den duur weer leiden tot mechanische problemen in de knie of rug.

Oh ja, dit is een raad die mijn mama vroeger erin heeft gestampt bij mij: Slippers zijn heel gevaarlijk om te dragen tijdens het autorijden.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x