skip to Main Content

3 natuurlijke hulpmiddeltjes tegen hooikoorts

Hooikoortspatiënten – waar ik er eentje van ben – treffen het niet dit jaar: volgens alle nieuwsberichten zitten er dit jaar op uitzonderlijk veel dagen pollen in onze lucht. Er wordt zelfs gesproken van de hoogste pollenconcentratie in tien jaar tijd.

Dat heb ik gemerkt!

Vandaag deel ik 3 natuurlijke middeltjes die helpen bij hooikoortsklachten.

Ik heb al 4 jaar geen medicatie meer ingenomen, vooral omdat ik liefst geen chemische troep in mijn lichaam wil die allerlei bijwerkingen veroorzaakt.

Maar ook omdat natuurlijke middeltjes vaak véél effectiever zijn :-)

Een eerste remedie is honing.

Honing staat al van in de oudheid bekend als wondermiddeltje tegen allerlei klachten. Eet regelmatig (biologische) honing om je allergie te bestrijden.

Waarom? Bijen voeden zichzelf met het stuifmeel (pollen) en de honing die ze hiervan produceren is een krachtig vaccin tegen allergieën.

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel waarin de voordelen van honing, bijenpollen, propolis en koninginnebrij worden uitgelegd. Zeker de moeite om eens te herlezen!

Een tweede remedie zijn essentiële oliën.

Een verstopte neus als gevolg van je hooikoorts kan je eenvoudig oplossen door een kom met warm water op tafel te zetten, er 3 druppels rozemarijnolie en eucalyptusolie aan toe te voegen. Voeg er ook nog 2 druppels mirte olie en tea tree olie aan toe. Bedek je hoofd met een handdoek en adem de stoom een 5 tot 10 minuutjes in.

Herhaal dit 2x per dag tot de klachten afnemen.

Een derde remedie is brandnetel.

Brandnetel komt ook veel voor in allergie-medicatie, maar is natuurlijk veel effectiever in zijn natuurlijke vorm. Drink iedere dag 1 à 2 kopjes brandnetelthee en je zal een enorme verlichting van je klachten opmerken.

Mijn favoriet – en die van de kinderen – is honing. Ik neem iedere dag een tabletje bijenpollen in en vaak nog een lepeltje honing doorheen de dag als extraatje.

Tegen de hooikoorts natuurlijk… en omdat het lekker is ;-)

Al Jouw Superfoods In Eén Drankje… Zonder Juicer, Blender Of Afwas

1 schepje opgelost in een glas water levert massa’s energie, draagt bij aan een gezonde darmflora en ondersteunt het metabolisme. Voor de gezondste start van jouw dag! Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend