skip to Main Content

3 natuurlijke hulpmiddeltjes tegen hooikoorts

Hooikoortspatiënten – waar ik er eentje van ben – treffen het niet dit jaar: volgens alle nieuwsberichten zitten er dit jaar op uitzonderlijk veel dagen pollen in onze lucht. Er wordt zelfs gesproken van de hoogste pollenconcentratie in tien jaar tijd.

Dat heb ik gemerkt!

Vandaag deel ik 3 natuurlijke middeltjes die helpen bij hooikoortsklachten.

Ik heb al 4 jaar geen medicatie meer ingenomen, vooral omdat ik liefst geen chemische troep in mijn lichaam wil die allerlei bijwerkingen veroorzaakt.

Maar ook omdat natuurlijke middeltjes vaak véél effectiever zijn :-)

Een eerste remedie is honing.

Honing staat al van in de oudheid bekend als wondermiddeltje tegen allerlei klachten. Eet regelmatig (biologische) honing om je allergie te bestrijden.

Waarom? Bijen voeden zichzelf met het stuifmeel (pollen) en de honing die ze hiervan produceren is een krachtig vaccin tegen allergieën.

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel waarin de voordelen van honing, bijenpollen, propolis en koninginnebrij worden uitgelegd. Zeker de moeite om eens te herlezen!

Een tweede remedie zijn essentiële oliën.

Een verstopte neus als gevolg van je hooikoorts kan je eenvoudig oplossen door een kom met warm water op tafel te zetten, er 3 druppels rozemarijnolie en eucalyptusolie aan toe te voegen. Voeg er ook nog 2 druppels mirte olie en tea tree olie aan toe. Bedek je hoofd met een handdoek en adem de stoom een 5 tot 10 minuutjes in.

Herhaal dit 2x per dag tot de klachten afnemen.

Een derde remedie is brandnetel.

Brandnetel komt ook veel voor in allergie-medicatie, maar is natuurlijk veel effectiever in zijn natuurlijke vorm. Drink iedere dag 1 à 2 kopjes brandnetelthee en je zal een enorme verlichting van je klachten opmerken.

Mijn favoriet – en die van de kinderen – is honing. Ik neem iedere dag een tabletje bijenpollen in en vaak nog een lepeltje honing doorheen de dag als extraatje.

Tegen de hooikoorts natuurlijk… en omdat het lekker is ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: Verminder jouw rimpels, 100% natuurlijk 

Leer hoe je jouw huid van binnenuit verzorgt en voedt, want een strakke, mooie huid ontstaat van binnen in ons lichaam (en niet zozeer door wat je er aan de buitenkant op smeert)

x

Send this to friend