Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 DIY detox gezichtsmaskers

Als het op gelaatsverzorging aankomt zijn veel vrouwen op zoek naar de eeuwige jeugd en een rimpelloos bestaan.

Hier gooien ze dan ook vaak veel geld tegenaan.

Maar – zoals ik al vaker zei – hebben ze geen benul van wat ze allemaal op hun gezicht smeren qua chemicaliën enz… en zo eigenlijk het verouderingsproces van hun huid versnellen ipv tegenhouden :-(

Misschien toch iets om even bij stil te staan?

In principe vind ik in dit verhaal 2 dingen héél erg belangrijk: het opbouwen van onze huid van binnenuit en het verzorgen van onze huid met de juiste (liefst puur natuur) producten.

Het smeren van crèmes heeft weinig zin als je niet eerst zorgt dat jouw lichaam voldoende kwalitatieve bouwstoffen heeft om onze huid van binnenuit op te bouwen en te verstevigen.

Je kan nog zoveel crèmes OP jouw huid smeren als je wil, maar besef dat ons lichaam en huid van BINNENUIT wordt opgebouwd.

Er zijn 4 stoffen die heel belangrijk zijn tijdens de celregeneratie van onze huid. Bij een tekort aan deze stoffen, gaat onze huid NOG sneller verouderen (en dat is zeker niet de bedoeling. Als je meer wil leren over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie.

Natuurlijk voelen wij vrouwen ons ‘naakt’ zonder onze dagelijkse verzorging. En dat is maar goed ook ;-)

Dit moet je ook altijd blijven doen: jouw huid voldoende hydrateren, liefst met natuurlijke producten!

Ik vond 5 eenvoudige én natuurlijke recepten voor geweldige detox gezichtsmaskers die er wél voor zorgen dat je er jonger uitziet!

Klik hier voor de recepten, mijn favoriet deel ik hieronder alvast met jullie:

Wat heb je nodig?

  • 1/2 avocado
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 druppels essentiële citroenolie

Hoe maak je het?

Blend het vruchtvlees van de halve avocado. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe.

Hoe gebruik je het?

Breng een dun laagje van het mengsel aan op je gelaat. Hou je mond, ogen en neus vrij. Laat het inwerken tot het helemaal gedroogd is.

Na een kwartiertje kan je het masker verwijderen met lauwwarm water. Best doe je dit door een warme/vochtige doek op je gezicht te deppen, zodat het masker terug een beetje zacht wordt. Daarna kan je het heel gemakkelijk verwijderen.

Let op! Als je essentiële citroenolie gebruikt, blijf je daarna best uit de zon – een maskertje voor ’s avonds dus :-)

Bron foto & recepten: thehealtyhoneys.com

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy