Content voor Ingelogde Gebruikers

5 tips om er altijd (en snel) verzorgd en netjes uit te zien

Ken je het liedje ‘we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…’?

Veel doen we onszelf ook aan… Ik toch ;-)

Mijn man lacht soms met me als ik me ‘fatsoenlijk aankleed’ om gewoon naar de bakker of de slager te gaan.

Ik kan er niet tegen om er onopgemaakt of als een sloddervos bij te lopen, dat heeft de hele dag een effect op mij, dan voel ik me meteen ook veel minder goed in mijn vel.

Maar, dat is niet altijd haalbaar, de kinderen die op tijd in school moeten zijn, de turnles of dansles die op tijd begint, de zwemles van de dochter die ‘s zondags morgens héél (veel te) vroeg begint enz.

Daarom deel ik vandaag 5 tips voor al die druk bezette vrouwen om ‘s morgens in een minimum van tijd er toch netjes en verzorgd uit te zien.

Een eerste belangrijke tip is je houding, écht, ook al voel je je belabberd of slecht, laat dat niet aan iedereen weten door je houding: schouders naar achter, een rechte rug én straal!

Daarnaast zijn de handen van een vrouw het eerste dat mij opvalt en dit vind ik dan ook enorm belangrijk.

Niets zo onverzorgd als afgebeten nagels of afgebladderde nagellak. Als ik mijn nagels mooi heb gedaan (of laten doen) voel ik me altijd instant ‘chique’.

Heb jij al eens een detox voor je nagels overwogen?

Hierover schreef ik een tijdje geleden dit artikel – echt de moeite waard om eens uit te proberen.

Ook de moeite om aandacht aan te besteden zijn je accessoires, draag hier zorg voor!

Ik vind persoonlijk propere schoenen een absolute must – en die moet je echt niet ‘s morgens nog snel poetsen, neem hier op een vrij momentje 1 à 2 keer per week de tijd voor.

Een mooie leren tas verliest z’n charme door krassen en vuil. Berg je handtassen mooi op in een stoffen zak als je ze niet gebruikt. Vet het leer regelmatig in.

Verzorg ook je juwelen, zorg dat ze mooi blinken en netjes gepoetst zijn.

Ook ik zou hier meer aandacht aan moeten besteden. Twee keer per jaar breng ik al mijn juwelen binnen bij mijn goudsmid om ze professioneel te laten reinigen!

Wat een verschil.

En iedere keer neem ik me voor om elke 2-3 weken mijn juwelen te reinigen thuis… maar dat komt er meestal niet van, vanaf nu dus wel ;-)

I know, niet meteen mijn favoriete job, maar zorg ervoor dat je kleding meteen na het wassen gestreken is. Niets zo nonchalant als een mooie geklede blouse/broek vol kreuken.

Investeer!

Hiermee bedoel ik, koop een kledingstuk (bijvoorbeeld een jas of een chique blazer) dat écht wauw is. Zo heb je altijd een speciaal stuk achter de hand op inspiratieloze dagen én je voelt je meteen goed als je het kan aantrekken!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.