skip to Main Content

De plek waar jij vet opslaat zegt veel over je levensstijl…

Het is algemeen geweten dat aankomen of afvallen te maken heeft met je energiebalans.

Krijg je meer energie (calorieën) binnen dan dat je verbrandt, dan wordt deze energie opgeslagen als vet en kom je dus aan.

Verbruik je meer energie dan dat je binnen krijgt, dan zal je lichaam de opgeslagen energie in je lichaam als brandstof gaan gebruiken en val je af.

Zo simpel is het eigenlijk. Of toch niet helemaal…

De plek waarop overtollige energie of vet wordt opgeslagen, is per persoon verschillend. Helaas hebben we dat niet voor het kiezen en is het onze levensstijl die bepaald waar je wel of niet bijkomt.

Ik kwam bij dit artikel uit in mijn zoektocht naar een ‘voor mij verklaarbare uitleg’ waarom mijn bolle buik zo bol blijft ondanks mijn gezondere menu’s en mijn buikspieroefeningen én…

Ben jij ook iemand die last heeft van een bol buikje? Hier hoef je zelfs niet extreem dik voor te zijn!

Soms kan je met een slank figuur toch een bol buikje hebben. Volgens voedingsdeskundigen is de oorzaak van dit probleem vaak te wijten aan stress. Dankzij het hormoon dat je aanmaakt als je stress – cortisol – hebt, wordt het vet rondom de buik opgeslagen.

Dit is een belangrijk gegeven want bij langdurig sporten maakt je lichaam dit stresshormoon ook aan – aiaiaiaiai!

Beter dan uren op de loopband door te brengen, kun je dus pilates of yoga in je work out opnemen. Tip is ook om stress- en bloeddrukverhogende producten te laten staan zoals koffie, alcohol, zout en junkfood ;-)

Naast deze ‘probleemzone’ worden in het artikel nog 5 andere lichaamsdelen besproken waar je vet zich kan opslaan – te wijten aan je levensstijl…

Klik hier om het volledige artikel ‘Wat zeggen je vetrolletjes over jou?’ te lezen.

Natuurlijk worden er naast de oorzaken ook een aantal oplossingen gegeven!

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x