Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Schadelijke stof in nagellak kan je hormonen ontregelen!

Als je de volgende keer een nieuw laagje nagellak aanbrengt, besef je dat je waarschijnlijk meer aanbrengt dan enkel dat mooie kleurtje… en het is niet zo positief!

Een studie van Duke University en de Environmental Working Group (EWG) toont aan dat de chemische stof trifenylfosfaat (TPHP), dat veelvuldig wordt toegepast in de productie van nagellak, via diezelfde nagellak in het menselijk lichaam terechtkomt.

TPHP staat bekend als een chemische stof met een hormoonontregelende werking, wat eigenlijk simpelweg betekent dat het normale functioneren van hormonen wordt verstoord.

TPHP staat als ingrediënt vermeld op het etiket van zeer veel merken nagellak, maar lang niet op allemaal, zo bleek ook het uit onderzoek…

Help!

Uit studies met dieren is al gebleken dat de stof onregelmatigheden in groei en voortplanting teweeg brengt. Recent onderzoek wijst ook in de richting van obesitas.

Uit het onderzoek blijkt dat de stof al slechts na enkele uren door je lichaam opgenomen wordt…

Klik hier om het volledige artikel over het onderzoek te lezen!

Voordat je in het vervolg een laagje nagellak aanbrengt, probeer dan deze tips zeker uit.

Gebruik minder!

Kies tussen je vingers of tenen, niet beide – of beter nog, sla de nagellak over en ‘buff’ je nagels voor een natuurlijke glans.

Lees zeer goed de etiketten!

Zoek ‘red-flag’ ingrediënten op het etiket. Van de meer dan 3.000 nagellakken bevat 49% TPHP onder de ingrediënten. Ook vaak voorkomende ingrediënten die schadelijk zijn, zijn tolueen, formaldehyde of dibutyl ftalaat.

Niet inademen!

Als je je nagels wilt lakken, doe het dan zelf. De lucht in nagelstudio’s is gevaarlijk voor zowel klanten en werknemers.

Mijn man wordt gek als ik in de badkamer net een vers laagje nagellak heb aangebracht en gooit meteen alle vensters open ;-)

En eigenlijk heeft ie gelijk – hij gaat dit zo graag lezen dat ik hem gelijk geef – die sterke, herkenbare nagellakgeur bevat giftige chemicaliën die je zo inademt.

Nu moet je niet meteen beginnen panikeren, als je je ruimte goed ventileert kan het geen (minder) kwaad.

PS: Herlees zeker ook even de blogpost ‘Detox voor je nagels’ dat ik een paar weken geleden al schreef.

Kan geen kwaad denk ik als je dit artikel hebt gelezen ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy