shop

account

zoeken

De kerstperiode is voor vele mensen een periode van (iets te) veel eten.

Ook al mogen we Kerst en Nieuwjaar dit jaar niet vieren zoals we dat zouden willen. Een grote gezellige familiebijeenkomst zit er niet in, … toch heb ik de indruk dat veel gezinnen evenzeer heerlijke feestmenu’s op de tafel zetten. En dat niet alleen op kerstavond, maar ook nog op kerstdag, oudejaar én nieuwjaarsdag ;-)

Uitgebreid genieten in je eigen bubbel!

Heb jij ook optimaal genoten van al dat lekkers omdat je tijdens de Kerst even niet wilde denken aan de gevolgen van je overmatige eetgedrag?

Dan zitten die kerstkilo’s je misschien nu wel een beetje dwars?

Geen paniek!

Kerstkilo’s kwijtraken hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 5 tips ga je zelfverzekerd en gezond het nieuwe jaar in.

1. Bepaal de startdatum

Na Kerst komt er natuurlijk al weer snel een nieuwe feest eetperiode aan: Oud & Nieuw. De viering van het nieuwe jaar gaat gepaard met opnieuw allerlei lekkere hapjes, overheerlijke menu’s enz…

Bepaal voor jezelf of je al deze verleidingen kunt weerstaan.

Ben je iets te dol op die snacks met Oud & Nieuw? Start dan pas in het nieuwe jaar met je aangepaste voedingspatroon.

2. Grote schoonmaak

De kans is groot dat de koelkast en diepvries gevuld zijn met overschotten van de feestdagen. Gooi – of liever geef – de ongezonde (lees: calorierijke) restjes weg. Op deze manier is er minder verleiding om die restanten caloriebommen alsnog op te eten.

3. Doe gezonde boodschappen

Vul de voorraad aan met gezonde voedingswaren zoals groente en fruit. Wees kritisch en kijk goed naar de voedingswaarden die vermeld staan op de verpakkingen.

(klik hier verder naar een eerder artikel over het leren lezen van etiketten)

Wanneer er geen ongezonde snacks in huis zijn, is de kans kleiner dat je ongezond eet.

Daarnaast neem ik vanaf vandaag ook terug mijn gezonde start van de dag op (dat heb ik de afgelopen weken helaas wat verwaarloosd) – het beste begin van mijn én jouw dag is een lekkere groene smoothie.

Het geeft jouw lichaam massa’s voedingsstoffen zodat het niet langer hunkert naar ongezonde, zoete snacks. Wil je niet investeren in een juicer of zie je op tegen de afwas, ga dan voor een kant-en-klare groene mix zoals Greens Power (klik hier voor meer informatie)

4. Drink water

Ik weet het, ik val in herhaling ;-)

Maar… laat de frisdranken en de koffie’tjes (met lekkers) achterwege. Deze dranken bevatten vaak veel suiker en calorieën. Drink water of thee! Het is belangrijk om de vochtbalans op pijl te houden. Voldoende water drinken stilt vaak ook het hongergevoel.

5. Beweeg en sport!

Natuurlijk is beweging ook van groot belang als je af wilt van overtollige kerstkilo’s.

Gezond eten heeft immers maar een beperkt effect als je niet voldoende beweegt. Het zit ‘m vaak ook in de kleine dingen: pak de trap in plaats van de lift en stap op de fiets in plaats van in de auto.

Naast deze kleine aanpassingen in het dagelijkse leven is het ook belangrijk om toch 2x per week te sporten.

En ja hoor, ook deze week is je thuis-gym gewoon geopend ;-)

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

Gratis stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit

Ontdek hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten en krijg opnieuw een stevige, elastische huid met een gezonde gloed en minder rimpels en fijne lijntjes.