‘Ik wil niet oud worden!’

Ik word dit 54 jaar en ik ben echt bang om oud te worden. Ik zie steeds meer rimpels verschijnen, mijn lichaam wil niet meer mee en ik heb geen zin meer om mij uit te kleden waar mijn man bij is. Ik begin na te denken over plastische chirurgie maar ook dat schrikt me af.

Janine, 54 jaar – bron: www.fiftytoo.be

Noot: Ik schrijf dit artikel niet om te zeggen dat iedereen bang is om oud te worden, maar wel om diegenen die met dezelfde angsten kampen een hart onder de riem te steken – én om hen wat tips te geven om om te gaan met ouder worden.

Zoals Janine zijn er talrijke vrouwen die het niet zien zitten om oud te worden. Waarmee ik ook niet willen zeggen dat mannen niet te kampen hebben met dit probleem maar bij mannen wordt een bepaalde ‘maturiteit’ vaak als charmant beschouwd.

De beelden die we voortdurend in de media zien, helpen natuurlijk ook niet bepaald aan de twijfels waarmee vrouwen te maken krijgen als ze wat ouder worden en de tekenen van ouderdom zichtbaar worden. We zien al die vrouwen met hun lange, slanke benen en perfecte lichamen die geen last lijken te hebben van rimpels.

Het is heel menselijk dat we dan ook op deze perfecte mensen willen lijken of toch tenminste de tand des tijds goed willen doorstaan. Toch hoeven we er zo niet uit te zien om mooi te zijn!

Helemaal niet!

Stephanie Rochette, Personal Image Coach in Nederland, helpt zoals mij dagelijks mensen om zichzelf te aanvaarden:

De natuurlijk evolutie kan je niet tegengaan. Deze realiteit niet aanvaarden, wil zeggen dat je niet wil dat de dingen evolueren of veranderen in je leven over het algemeen. Chirurgie kan hierbij inderdaad een oplossing bieden maar houdt ook het risico in dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt.

Met een lifting ga je er bijvoorbeeld jonger uitzien en je beter voelen maar dan zal je snel merken dat er geen harmonie meer is in je lichaam dat nu veel “ouder” lijkt dan je gezicht. Daar kan je dan uiteraard ook weer een aantal ingrepen voor overwegen maar zo neem je het risico om in een negatieve spiraal terecht te komen.

Is het dan niet beter om de natuurlijke evolutie van je lichaam gewoon te aanvaarden? Wees blij met de ervaring die je al hebt in het leven en lach het leven toe: je uitdrukkingsrimpels zullen gewoon meelachten!

Wat is uiteindelijk een mooie vrouw? Is dat niet gewoon een vrouw die zichzelf aanvaardt, die zelfvertrouwen uitstraalt en wiens lichaam en geest op elkaar afgestemd zijn? Laat een paar kilootjes te veel of rimpels je er niet van weerhouden te stralen!”
Vertrek vanuit je innerlijke kwaliteiten

Zelf ben ik ook Kleur- stijl- & Imagocoach, vrouwen komen vaak naar me toe met specifieke verwachtingen.

Ze willen verandering, weten welke kleuren het best bij hen passen, welke look hun persoonlijkheid het best ondersteunt enz. En dat is iets dat ‘oudere’ dames belangrijk vinden, meer dan de jongere vrouwen die voor een restyling langskomen.

Voor mij is het belangrijk dat je jezelf nog herkent na een kleur- en stijladvies, je mag de veranderingen duidelijk zien, daar kom je natuurlijk voor, maar de persoonlijkheid achter de vrouw moet wel nog aanwezig blijven.

Het is absoluut normaal – en dat geven vrouwen niet graag toe – om nu andere keuzes te maken qua kapsel, kleding of make-up dan 20 jaar geleden.

Maar moet dat negatief zijn? Neem rustig de tijd om je een nieuwe stijl aan te meten die bij je past. Als je tot een resultaat komt dat bij jou en je persoonlijkheid past, dan zal je hier meer voldoening uithalen dan uit chirurgie.

Je zal zien dat je rimpeltjes dan niet meer enkel symbool staan voor ouder worden maar voor ‘ervaring, maturiteit’. Ze zullen gewoon bij je passen.

Mensen met een ‘mooie persoonlijkheid’ zien er tenslotte altijd mooier uit.

Om je alvast op weg te helpen, heb ik hieronder 5 van mijn styling-artikels gepost.

Indien jullie in de toekomst meer van deze tips wensen, laat het me dan even weten via een reactie op mijn facebookpagina of onderaan het artikel.

– Kledingtip – er 10 jaar jonger uitzien

– Heb je een bril nodig? Dit maakt je ouder!

– Pas je make-up aan als je ouder wordt.

– 10 jaar jonger met het juiste kapsel

– Spray tan, gezond alternatief voor de zonnebank.

Vond je de tips leuk om te lezen? Deel ze met je vriendinnen ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?